Nice och Allianz Riviera

Hört talas om den Franska Rivieran? Staden Nice anses vara centrum för den Franska Rivieran med dess utmärkta läge rent geografiskt som erbjuder ett medelhavsklimat med milda vintrar och långa somrar. Staden ligger lägligt till i förhållande till andra stora franska besöksmål som exempelvis Cannes och St. Tropez. Även Monaco ligger i närheten och att ta sig mellan städerna går lätt via antingen tåg eller bil.

Nice har ett invånarantal på knappt 350 000 och är Frankrikes näst populäraste turistresemål. Kanske är en del av anledningarna till det enkelheten i att välja mellan kallt och varmt. Bara 9 mil från Nice kan man besöka skidanläggningar av absolut världsklass. Alltså kan man kasta sig ut för förstklassiga backar på skidorna för att sen avsluta dagen med ett varmt bad på Nices stränder.

Arena i Nice kommer att heta Allianz Riviera och är just nu under konstruktion. Byggandet startades 2011 och förväntas vara klart 2013 och ersätter då nuvarande Stade Municipal du Ray. Det är en av tre nya arenor som kommer att byggas specifikt för kommande fotbolls-EM. Det planeras bli en arena för en mängd olika arrangemang och kommer att ha kapacitet att ta i 35 000 människor. Arena byggs också med hänsyn till miljön och designas på ett sätt som gör att den påverkar miljön så lite som möjligt. Arenan kommer att vara hemmaarena för OGC Nice som spelar i den franska högstaligan, Ligue 1. Arenan kommer även att innehålla Musée National du Sport, alltså Frankrikes nationella sportmuseum som för tillfället ligger i Paris.

Comments are closed.