Resa till EM 2016

flygEftersom att avstånden mellan de europeiska länderna inte är oöverkomligt långa och transportsätten är många så finns det stora möjligheter att som supporter åka till värdlandet och uppleva EM-festen på plats. Camp Sweden har varje gång Sverige deltar i en turnering mycket bra paket sammansatta för att både få möjligheter till biljetter, bokat boende och resor.

Enligt UEFAs planering kommer biljetterna att finnas tillgängliga från och med mars 2015. Grupplottningen till EM-slutspelet 2016 planeras äga rum den 12:e december 2015 i Paris och först då kommer vi att veta var Sverige kommer att spela sina matcher, förutsatt att de tar sig till EM-slutspelet. Det är inte heller klart ännu var öppningsmatchen eller finalen kommer att spelas.

Frankrike är väldigt vana vid besökare och turism. Det innebär i sin tur att det finns gott om kunskap och möjligheter till olika former av boende och uppehälle.

Resa med flygplan:

Det finns en mängd olika flygbolag som reser till städer i Frankrike. Från dessa kan man även flyga vidare mot andra destinationer i landet. Några av flygbolagen är:

  • British Airways till Bordeaux, Lyon, Marseille, Nice, Paris och Toulouse
  • Ryanair till Bordeaux, Nantes, Lille m.fl.
  • SAS

Exempelvis kostar en enkelresa för en vuxen till Charles de Gaulle omkring 3 000 kronor. Väl på flygplatsen kan man med lätthet ta sig in till Paris via buss som kostar omkring 5 euro.

Resa med tåg:

Det tar omkring 24 timmar att ta sig från Stockholm till Paris via tåg och väl i Paris finns det flera alternativ att välja på för att ta sig vidare i landet. Håll koll på http://en.voyages-sncf.com/en/ som är en bra sida för att boka tåg inom Frankrike. Resan mellan exempelvis Paris och Nice kostar omkring 100 euro och tar nästan sex timmar. Frankrike har ett väl utbyggt tågnät som gör det lätt att ta sig runt i landet, men glöm inte att stämpla dina biljetter i de orangea automaterna som finns på stationerna. De blir annars ogiltiga och du kan få betala höga böter. Det finns även biltåg om du vill ha med dig bilen till Frankrike utan att behöva köra massa. Det bokar du lättast via http://www.ferrycenter.se/autozug.htm.