Välkommen, här hittar du allt om EM 2016!

startsida

Fotbolls-EM är den största sporthändelsen i världen efter sommar-OS och fotbolls-VM. Här kommer du få allt du behöver veta och kunna för att känna dig redo inför det stora mästerskapet Frankrike bjuder in till sommaren 2016. Oavsett om du är en inbiten fotbollssupporter eller kanske bara tycker om att följa de stora mästerskapen så har du hittat sidan där informationen är skapad för dig och ditt intresse.

Fotbollsintresserade människor är ett sällsamt släkte som på många sätt lever i sin passion och andas fotboll. När då fotbolls-EM och fotbolls-VM går av stapeln är det julafton för alla de som varje dag följer sitt favoritlags framgångar eller motgångar och hoppar högt i soffan eller skriker högst i klacken när laget presterar. Att få möjligheten att följa några av världens bästa fotbollsspelare, antingen på plats eller framför teven, är en fest.

Med denna sida vill vi ge dig möjligheten att grotta in dig ytterligare i ditt största intresse och verkligen hänga med på resan mot EM 2016. Vi kommer gå igenom allt det som är värt att veta och uppdatera löpande desto mer information som kommer ut från UEFA och deras samarbetspartners runt arrangemanget. För en sak är säker. Arbetet med EM 2016 har bara börjat och det finns hur mycket att berätta om samtidigt som informationen ökar i takt med att EM i Frankrike närmar sig mer och mer.

Frankrike har en unik roll i och för europamästerskapen. Henri Delaunay, en fotbollsdomare som lyckats med bedriften att svälja visselpipan och få ett antal tänder utslagna av en fotboll som träffade honom i ansiktet, är personen som faktiskt ligger bakom idén kring att anordna ett europeiskt mästerskap i fotboll. Delaunay blev senare också aktiv inom det franska fotbollsförbundet och tillslut en medlem i FIFA. Han är arkitekten till FIFA World Cup och ligger även bakom skapandet av det europeiska mästerskapet. Tyvärr fick han aldrig uppleva starten på turneringen då han avled innan strax innan men till hans ära har pokalen vinnarna lyfter fått hans namn. Återstår att se om Spanien, för tredje gången, lyfter den eller om Frankrike lyckas dra fördel av det massiva hemmastöd de kommer ha runt om i de franska städerna.