Förhandsfavoriterna

Det är fortfarande 2 år kvar tills fotbolls-EM 2016, och kvalspelet har inte ens börjat ännu. Men ändå finns redan några förhandsfavoriter hos spelbolagen. Betsafes odds kan där ge en liten fingervisning om vilka de tre huvudkandidaterna till att vinna EM 2016 är.

Tyskland
Tyskland är tillsammans med Spanien huvudfavoriter till att vinna fotbolls-EM. En vinst för dem ger 4.50 gånger pengar. Men det är ju så det är med Tyskland; de har i princip alltid ett starkt och välorganiserat landslag, med kapacitet att besegra vilket annat lag som helst. 2012 tog man sig till semifinal, och 2008 till final, som man förlorade mot Spanien. Tyskland var också obesegrade i sin kvalgrupp till VM, med nio vinster och en oavgjord (mot Sverige). Det verkar definitivt som den Tyska lagmaskinen ångar på.

Spanien
vinst i fotbolls-EM för Spanien ger 4.50 gånger pengarna, samma som för Tyskland. Detta säger något om vilken tro Betsafe har på Tyskland, då Spanien vunnit de två senaste EM-slutspelen och dessutom är regerande världsmästare. Man tog sig också relativt enkelt genom sin kvalgrupp till VM, med sex vinster, två oavgjorda och noll förluster. Spanien har sedan vinsten i EM 2008 kommit att framstå som världens bästa landslag. Frågan är dock om man kan vinna tre EM i rad, något inget land lyckats med tidigare.

Frankrike
Värdlandet Frankrike har fördelen av hemmaplan, och ska man gå efter vad spelbolagen anser så ger Betsafe odds på 7.50 att det räcker för att Frankrike ska vara en av förhandsfavoriterna. Detta odds speglar rätt bra andra spelbolags odds. Frankrike är dock väldigt svåra att bilda sig en bra uppfattning om. Sedan man vann VM 1998 och EM 2000, har man för det mesta varit bättre på pappret än i verkligheten. Men fördelen med hemmaplan ska definitivt inte underskattas.

Comments are closed.