Läget i Frankrikes landslag

Frankrike vann VM 1998 och EM 2000, och det såg ut som om Frankrike var en ny stormakt i fotbollsvärlden. Sedan rasade allt samman. I VM 2002 kom man sist i sin grupp, med en oavgjord och två förluster. Man lyckades också med konststycket att inte göra ett ett enda mål. Definitivt ett resultat ovärdigt de regerande världsmästarna. Sedan dess har deras resultat i VM och EM pendlat rätt så vilt, och det har i princip varit omöjligt att ens försöka gissa hur bra eller dåligt Frankrike kommer att spela. Instabilitet är bara förnamnet.

Så hur ser läget ut i det Franska landslaget inför 2014 års VM och sedan 2016 års EM? VM 2010 lyckades man ånyo med att komma sist i sin grupp, fast denna gång lyckades man faktiskt göra ett mål. EM 2012 gick lite bättre, då man faktiskt lyckades ta sig till kvartsfinal. Till VM 2014 lyckades man kvalificera sig med ett nödrop, efter att ha blivit tvåa i sin grupp. Sett strikt till dessa resultat, så finns det ingen anledning att tro att Frankrike kommer att glänsa i EM 2016.

Det finns egentligen inte mycket som tyder på att situationen i Franska landslaget blivit mycket bättre. Man har många mycket bra spelare, men turbulensen kring laget gör att risken för underprestation är stor. Dock, med tanke på att man är värdland 2016, så kommer man antagligen att arbeta mycket hårt på att komma till rätta med alla problem. Det finns alltså en del som talar för att när det väl är dags för fotbolls-EM 2016, så kommer Frankrike att vara ett disciplinerat och starkt lag..

Comments are closed.